Je IT-wereldbaan is dichterbij dan je denkt

Chris Obdam
Chris Obdam 10 Oct 2018

Vroeger moest je voor een wereldbaan in de IT naar de Randstad. Innovatie en ontwikkeling gebeurden alleen in de grote steden en wie daarbuiten woonde liep vijftig jaar achter. Als je serieus was over je carrière dan nam je de lange reistijden, files en vertragingen in het openbaar vervoer op de koop toe.

Maar tegenwoordig is je wereldbaan in de IT een stuk dichter bij huis dan je denkt (mits je uit de Noordkop komt). De regio barst van de toffe vacatures bij wereldspelers. Ook bij Holder en de bro-companies springen we om talent. Maar waarom zou je nou juist bij ons willen werken? Met de 25 vakantiedagen, splinternieuwe Macbook, dagelijks compleet verzorgde lunch, ontzettend tof pand en dito werkplekken, in-house sportschool inclusief trainer en legendarische VrijMibo’s zit het wel snor. We noemen de vier meest gehoorde redenen waarom ‘new hires’ voor ons kozen:

Holder zoekt Holderianen

1. Meewerken aan de visie

Steve Jobs zei ooit tegen de de marketing manager van Coca Cola: “Wil je de rest van je leven suikerwater verkopen of wil je de wereld veranderen?” De mensen die bij ons komen werken willen het tweede doen. Nu zijn wij geen Apple en is het nog maar de vraag of we de wereld gaan veranderen, maar we werken met man en macht om no-code applicatie-ontwikkeling de nieuwe standaard in applicatieland te maken en dat gaat de goede kant op. Dit streven en de manier waarop we dit doen maakt dat veel nieuwe Holderianen voor ons kiezen.

2. Een nuchtere organisatiestructuur zo plat als een pannenkoek

Die enge man die je met u moet aanspreken en waar je de kriebels van krijgt hebben we hier niet. Dit is vaak even schakelen voor nieuwe Holderianen die bij grote corporates vandaan komen. U is sowieso een vreemd woord hier en de broers en directeuren zijn net als de rest ‘one of the guys’. Heb je Chris of Tim nodig? Wandel gewoon even binnen op kantoor. Een paar goeie grappen met algemeen directeur Fred uitwisselen? Het kan allemaal hier. Heb je iets van iemand nodig? Vaak heb je binnen vijf minuten een antwoord dat ruimschoots je vraag beantwoord.

Een dresscode is er ook niet, behalve tijdens ons superheldenfestival. Voor de rest doe je lekker wat je wilt. Op je sokken door het pand glijden? Geen probleem. Vroeg bij de dag en als eerste op kantoor, of juist liever een uurtje uitslapen? Het kan allemaal. We verwachten maar een ding van je: dat je gewoon jezelf bent.

3. Nooit meer de hond in de pot vinden

De ochtendspits is vervelend, maar de avondspits is nog erger. Je hebt hard gewerkt en wilt gauw naar huis om met de familie te dineren en nog even met de kids Buurman en Buurman te kijken. Maar, je staat voor de zoveelste keer in de avondspits en bent ruim een uur later thuis. Je eten staat in de magnetron, de kids liggen op bed en van je vrije avond is nog weinig over. Jammer. Daarom kiezen nieuwe Holderianen ervoor om dichterbij huis te werken. Heerlijk met de fiets of twintig minuutjes in de auto. Wel zo fijn.

Eerlijk is eerlijk. Op vrijdag zijn de meeste Holderianen voor acht uur niet thuis. Niet omdat ze aan het werk zijn, maar omdat de VrijMiBo net iets te gezellig is.

4. Een stukje thuis op werk

De Hub is zo ontworpen dat je je bij binnenkomst gelijk thuis voelt. De sfeer is goed, de collega’s zijn top en voor elke manier van werken is er wel wat geregeld. Liever zitten of toch staan? Dat kan achter je bureau. Even languit op de bank of liever buiten onder de appelboom met je laptop? Leef je uit! Maar waar werk je dan aan? De innovatiefste applicaties voor klanten zoals AZ, Gemeente Amsterdam en vele anderen.

Start jouw Alkmaarse IT-carriere 10 november?

Onlangs lanceerde bro-company Betty Blocks met acht andere Alkmaarse IT-bedrijven IT=Alkmaar: dé centrale plek voor jouw carrière in de Alkmaarse IT-sector. Op 10 november vindt het eerste Techevent plaats. Kom je ook? Vinden we leuk. Klik op de link hieronder voor meer info.

New call-to-action

Mis niks meer en schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Chris Obdam

Founder

Als creatieve duizendpoot is Chris nauw betrokken bij de realisatie van de online producten. Zo wordt een goed online product uitmuntend.