Hoelang loop jij nog kansen mis?

Dennis Stoelwinder

Digitale transformatie: Twee woorden die de kracht hebben om jouw organisatie naar het volgende level te tillen. Hebben deze woorden jouw aandacht? Dat zou wel moeten, want de wereld verandert. Sneller dan je denkt.

De technologie is zover, de wereld is zover, de vraag die overblijft is of jouw organisatie klaar is om gehoor te geven aan de moderne consument. Immers, als jouw organisatie dit niet doet, vinden ze een ander. Dit hebben de hotelsector, muziekindustrie, taxiwereld en vele andere sectoren al ondervonden.

Holder - whitepaper - digitale transformatie

Bedrijven die inspelen op de kansen van digitale transformatie pakken een gigantisch voordeel door:

  1. tijdrovende processen te automatiseren:
  2. flexibel te zijn zodat ze makkelijk kunnen inspelen op ontwikkelingen;
  3. zonder tussenkomst van IT aanpassingen te maken in hun webapplicaties en platformen.

Een andere denkwijze

Digitale transformatie gaat over zakelijke transformatie en de impact van (digitale) technologieën en de toenemende digitalisering van bedrijfsprocessen op mens, bedrijf en zelfs maatschappij. Het doel is eigenlijk altijd werkzaamheden optimaliseren en automatiseren.

Digitale transformatie is als een deken die je over je hele organisatie heen legt. Als je slechts focust op een klein, losstaand project, zul je waarschijnlijk niet effectief zijn. Het is een nieuwe werkwijze en manier van denken die mogelijkheden biedt die een aantal jaar geleden ondenkbaar waren.

De sleutel van succesvolle digitale transformatie ligt in het aanpassen aan wat werkt voor jouw organisatie. Hiervoor moet je precies weten wat jouw organisatie nodig heeft en hoe je jouw processen kunt aanpassen aan de wensen van de markt. Als je dit niet weet moet je experimenteren.

Experimenteren

Of iets werkt weet je nooit van te voren, hier moet je voor experimenteren. Maar geen zorgen, experimenteren is lang niet zo risicovol als vroeger. Het kan zelfs zonder risico. Snel falen en aanpassen hoort bij moderne innovatie. Inmiddels wordt er al met groot succes geëxperimenteerd in sectoren zoals: de financiële sector, zorg, gemeenten, voedingsindustrie en vele anderen.

Wil je graag meer weten over digitale transformatie? Download hieronder onze nieuwe whitepaper “Digitale Transformatie: De toekomst is nu”. In deze whitepaper lees je onder andere:

  • Over de veranderingen in de wereld van de laatste jaren;
  •  Wat digitale transformatie is;
  •  Waarom digitale transformatie voor elke organisatie noodzakelijk is;
  •  Wat de impact van digitale transformatie in verschillende sectoren is en;
  •  Waar je op moet letten bij digitale transformatie.
Holder - whitepaper - digitale transformatie

Mis niks meer en schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Dennis Stoelwinder

Contentmarketeer

Tijdens zijn studie Commerciële Economie aan de HvA verdiepte Dennis zich in de wereld van innovatie. Als Contentmarketeer bij Holder zet hij met veel plezier deze lijn door en neemt hij je mee in het tijdperk van de digitale transformatie.