Een trotse terugblik op 6 innovaties uit de polder

Lisanne Steenis
Lisanne Steenis 25 Sep 2018

Alweer ruim 16 jaar ontwikkelen de broers Obdam, met de roots nog steeds stevig in de polderse klei, innovatieve applicaties. Tim kan de dag dat het allemaal begon herinneren alsof het gister was. “Ons verhaal begon in 2002 toen ik aan het backpacken was in Australië. Mijn broertje Chris belde enthousiast: “Tim! Ik moet afstuderen, gewoon in eigen bedrijf doen, toch?” “Ja, tuurlijk!” zei ik en de rest is geschiedenis.”

Chris brengt de technische skills, Tim de organisatorische. Samen bouwen ze Holder vanuit de zolderkamer van het ouderlijk huis op. Holder was een van de eerste bedrijven die op maat gemaakte internet software leverde. Voor die tijd was dat best revolutionair.

New call-to-action

De polderinnovatie slaat aan en de groei blijft er flink inzitten. Na een aantal verhuizingen, doordat de panden simpelweg uit hun voegen barstten, is Holder begin van dit jaar met zusterorganisaties Betty Blocks, Woeler en NaaS verhuisd naar een nieuw pand in Alkmaar.

Westfriese visie

Vanuit ‘de Hub’ zoals het pand aan de Pettemerstraat heet, wordt de visie van de broers verder uitgewerkt: Alkmaar op de kaart zetten als IT-hotspot in Nederland.

Dit doen we door op een nuchtere Westfriese manier innovatieve applicaties te ontwikkelen op het no-code platform Betty Blocks. Net als Holder maakt Betty Blocks, in 2012 opgericht door Tim en Chris, ook flinke stappen. Zo debuteerde het platform onlangs in ‘The Forrester Wave’ als ‘leader’ en wordt door het invloedrijke onderzoeksbureau Forrester gezien als de toekomst voor applicatie-ontwikkeling.

Een tikkeltje eigenwijs, maar altijd toegewijd

Er is veel gebeurd in het laatste jaar en we ontwikkelden mooie applicaties. Ons geheim? Altijd jezelf zijn.

“We zijn een tikkeltje eigenwijs, maar altijd toegewijd. Dat maakt ons wie we zijn.” - Tim Obdam

In deze whitepaper neemt Tim je graag mee in de wereld van Holder en laat hij je een aantal van de mooie applicaties zien die wij hebben ontwikkeld. Zo lees je onder andere hoe:

  • De gemeente Amsterdam binnen 2 weken een innovatief platform voor jeugdhulp heeft ontwikkeld;
  • Hoe Omring met een eenvoudige oplossing een positieve impact op de zorg heeft;
  • Hoe Hanzevast met een innovatief platform twee vliegen in één klap slaat;
  • Waarom onze jongens naar Kopenhagen gingen voor het jaarlijkse EAU congres;

Download hieronder de whitepaper

New call-to-action

Mis niks meer en schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Lisanne Steenis

Marketing manager

Lisanne Steenis is Marketing manager bij Holder. Na haar master Persuasieve Communicatie aan de UvA ontstond de passie voor de dynamische wereld van online marketing & growth hacking.